vrijdag 26 augustus 2011

Mijn derde lening is naar Tilman uit Colombia gegaan

Tilman Ordoñez
Mijn derde lening ging enige dagen geleden naar Tilman Ordoñez uit Colombia. Alleen de foto al vond ik fantastisch - maar dan was er natuurlijk ook nog nadere uitleg in tekst:

Tilman heeft al tien leningen gehad bij de MFI (Fundación Mario Santo Domingo) sinds hij 9 jaar geleden met hen in contact kwam. Dit is de elfde lening, en met deze lening zal hij uitstekende materialen en voorraden kopen om zijn werkkapitaal te vergroten. Van zijn vorige lening kon hij meer tafels en stoelen kopen en hij heeft nu meer klanten. Hij heeft nieuw werkkapitaal nodig en wil daarmee, en door hard te werken en zijn ervaring op dit terrein in te zetten, succesvol zijn. Tilman's vorige lening was ook via Kiva, zie hier: http://www.kiva.org/lend/254936.
 Uit die vorige lening haal ik dan ook nog gegevens als dat Tilman toen 40 jaar was (dus nu 41 jaar), dat zijn bedrijfje sinds vijf jaar bestaat en "fast food De Koningen" heet, en dat hij getrouwd is en drie kinderen van 11, 15 en 16 jaar oud heeft.
 

De MFI bij wie Tilman nu alweer de elfde lening heeft gevraagd is Fundación Mario Santo Domingo. De lening is voor $1150 en hij betaalt terug tussen oktober a.s. en september 2012. De bedragen lopen telkens een beetje op, maar als het goed is betaalt hij elke maand een beetje terug.
Deze Fundacion Mario Santo Domingo heeft een risico-inschatting van "redelijk veel risico", 3 sterren uit 5. Ik neem dus een klein beetje een risico door via deze MFI geld uit te lenen. Deze MFI is 22 maanden actief op Kiva, vraagt per jaar gemiddeld 17.7% over het leenbedrag aan kosten en draait een verlies van - 0,5% per jaar.

Tilman heeft zijn vorige lening heel erg versneld afbetaald (hij zou eigenlijk nog tot december a.s. hebben moeten afbetalen aan de vorige lening, maar in plaats daarvan betaalde hij in augustus al het laatste beetje af).  Dat vind ik een gunstig teken. Hopelijk betekent het ook dat hij deze lening ook weer netjes zal afbetalen. En wie weet, misschien ook wel weer heel snel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.