dinsdag 19 juni 2012

Mijn twaalfde lening gaat naar Angel Floresmilo

Na de terugbetaaldag had ik weer genoeg geld om op zoek te gaan naar een nieuwe lening. Leuk! Bij de leningen die over de datum dreigden te gaan zag ik Angel Floresmilo uit Ecuador. Dat ging 'm worden! Gelukkig sprongen er ook nog wat meer mensen in, zodat de lening nu definitief rond is.



Angel Floresmilo is 59 jaar oud, getrouwd en heeft twee kinderen. Hij woont met z'n vrouw in de kanton Montalvo in de provincie Los Rios in Ecuador. Hij is lid van de cooperatieve bank Embarcardero Chico, de leden van deze bank telen cacao, sinaasappels, bananen, bakbananen en yucca. Sommigen hebben ook vee.



Angel teelt bananen, sinaasappels en cacao. Ondanks zijn leeftijd moet hij toch doorgaan met werken. Dit is een uitdaging omdat zijn werk veel fysieke kracht en inspanningen vereist. Hij vraagt om een lening om hout, vezel-cement en een pomp voor vergassing te kopen. (NB ik neem dat hij met de "pump for fumigating" bepaalde schimmels, virussen en/of bacterien op zijn planten bestrijdt door een chemisch goedje op de planten te spuiten).
Zijn lening zal hem helpen om de opbrengst van zijn gewassen te verhogen. Hij verkoopt zijn producten regelmatig in zijn kanton. Zijn droom is om zijn huis te verbeteren en zijn cacao-opbrengst te vergroten.
In zijn vrije tijd houdt hij er van om tijd door te brengen met zijn vrienden en om zijn huis te verzorgen.

De lening bedraagt $600 en zal door Angel in 1 keer in juni 2013 afgelost worden. Waarschijnlijk is deze manier van aflossen gekozen omdat boeren vaak moeten wachten op een oogst voordat ze weer geld hebben; mogelijk verwacht Angel in april/mei een oogst te verkopen en van de opbrengst daarvan zal dan de lening afbetaald worden. De microfinancieringsinstantie is Cooperativa San Jose, een cooperatie met circa 45.000 leden in een armer deel van Ecuador. Ze vragen per jaar 15.2% rente (inflatie was 5.4% in 2011 in Ecuador).

PS De naam is ook leuk, deze meneer heet dus Engel Duizendbloem...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.