dinsdag 13 november 2012

Mijn 19e lening gaat naar Leide!

Mijn 19e lening gaat naar Leide, uit Colombia. Omdat ik ooit in Leiden woonde. Zonder die laatste "n" ziet het er eigenlijk wel raar uit, maar toch: Leide uit Colombia krijgt mijn steun.

Leide in haar winkeltje
Leide heeft een winkel waar ze voedsel, dranken en huishoudelijke waren verkoopt. Ze verkoopt ook "bollos": balletjes van maismeel met kaas, en "chicas de maiz", een maisdrankje.

Ze heeft 15 jaar ervaring. Ze begon haar winkeltje omdat ze inkomen nodig had en ze geen baan kon vinden in haar omgeving. Er zijn weinig banen in Barranquilla, waar ze met haar man en drie kinderen (6, 10 en 16 jaar oud) woont. Ze verkoopt haar producten in haar eigen buurt.

Leide vraagt een lening om voedsel en voorraden te kunnen kopen, en ook om "rice chicas" te maken. Ze wil ook meer drank en huishoudproducten kopen. Ze hoopt dat de lening helpt om haar winkel te laten groeien. Uiteindelijk wil ze graag een zelfbedieningswinkeltje hebben, waardoor ze meer inkomen zou krijgen. Ze hoopt ook dat haar kinderen hun studies zullen afronden. Dat is de reden waarom ze elke dag van zeven uur 's morgens tot negen uur 's avonds werkt.

Leide heeft $675 geleend van de MFI FundaciĆ³n Mario Santo Domingo (FMSD). Deze MFI doet niet alleen aan microfinanciering, maar geeft ook trainingen en helpt de armen op diverse manieren, zoals met klinieken voor gezondheidsproblemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.