maandag 10 december 2012

Mijn 20e lening gaat naar Anvar uit Tajikistan

Mijn 20e lening alweer, wat gaat het toch hard. Anvar uit Tajikistan dreigde over de datum heen te gaan, en dat kon ik toch niet toestaan?

Lener Anvar uit Tajikistan
Anvar is 50 jaar oud, getrouwd, en hij heeft een zoon. Hij was helaas niet in staat om een vervolgopleiding voor zijn zoon te betalen, dus zijn zoon werkt nu in Rusland en probeert geld naar huis te sturen voor zijn ouders wanneer hij maar kan. Anvar's vrouw naait en verkoopt traditionele kussens en matrassen. Anvar zelf is een tandarts, hij behandelt zijn patienten aan huis en heeft alle benodigde instrumenten. Al zijn geld gaat naar het onderhouden van zijn familie. Nu het herfst wordt en regenachtig, wil Anvar graag zijn dak repareren dat al twee jaar lekt. Hij zal het geld van de lening gebruiken om bouwmaterialen te kopen om zijn dak te repareren.

Anvar is een lening aangegaan voor $750 bij MDO Arvand, een MFI waar Kiva mee samenwerkt in Tajikistan. Hij zal deze in twaalf delen terugbetalen t/m januari 2014. Aan de leenbedragen te zien zal hij uiteindelijk ongeveer $150 rente betalen (dus 20% van de lening).

We hebben zelf afgelopen zomer ons dak laten repareren. Ik hoop dat deze al wat oudere tandarts, en zijn vrouw, deze winter kunnen genieten van een lekvrij dak, net als wij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.