vrijdag 21 december 2012

Mijn 21e lening gaat naar... Fabiola!

Een paar dagen geleden zag ik bij een van de Kiva-teams waar ik lid van ben, een lening aan Fabiola Coralita uit Bolivia voorbijkomen. Hee, da's leuk... Da's mijn naam! Aan haar wilde ik dus heel graag lenen! Dus 25 nieuwe dollars ingezet en daar is ze dan:

Fabiola uit Bolivia




 Volgens de Kiva-website is Fabiola gepassioneerd over talen en het feit dat talenkennis deuren voor je kan openen. Momenteel studeert ze aan de "San Fransisco Xavier" universiteit. Ze studeert aan het einde van dit jaar af. Ze heeft een lening nodig om de vergoeding te betalen die gevraagd wordt voor haar uiteindelijke werkstuk. Naast de tijd die ze aan school besteed, werkt Fabiola momenteel 35 uur per week waarbij ze $25 verdient (per week?), daarnaast krijgt ze ondersteuning van haar ouders. Maar het is niet genoeg.

Van de lening hoopt Fabiola bovendien ook nog een laptop te kunnen kopen, die haar hopelijk zal helpen met haar schoolwerk en later met haar werk. Aangezien ze de oudste is, hoopt ze een voorbeeld te kunnen zijn voor haar jongere broer en zus.

Fabiola leent $2000 via Vittana en betaalt het geld over een periode van 3 jaar, startend vanaf maart 2013, terug. Vittana is een Amerikaanse organisatie die bemiddelt tussen MFIs die geld zoeken voor studenten, en mensen van over de hele wereld die geld willen lenen. De samenwerking van Vittana met Kiva is dus wel bijzonder te noemen. Kiva werkt normaal gesproken met een MFI samen, nu zit Vittana daar eigenlijk nog tussen. Vittana haalt ook op haar eigen website geld op voor studenten, neem maar eens een kijkje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.