dinsdag 1 januari 2013

Mijn 22e lening gaat naar Cristobal

Door alle gezellige feestdagen in december was ik helemaal in de stemming voor deze lening. Cristobal uit Nicaragua heeft een bedrijfje dat benodigdheden voor feestjes en evenementen uitleent. En wat is het leven zonder een goed feestje zo nu en dan?


Cristobal is 65 jaar oud, getrouwd en vader van twee kinderen die aan de universiteit studeren. Hij heeft een bedrijfje dat stoelen en tafels voor evenementen (feesten, huwelijken, bedrijfsfeesten) uitleent. Voordat hij dit bedrijfje had, verkocht hij varkens. Hij begon dit bedrijfje met een klein vrachtwagentje. Daarna kocht hij houten stoelen die hij later weer verkocht heeft. Hij verbeterde zijn bedrijfje door plastic stoelen, tafels en ook parasols, tafelkleden en kinderstoeltjes te kopen. Beetje bij beetje heeft hij hierdoor een stabiele zaak opgebouwd die nu 17 jaar bestaat. Zijn bedrijfje heeft hem geholpen zijn gezin te onderhouden.

Momenteel is de vraag naar zijn producten toegenomen, vooral in deze maanden waarin veel feesten gevierd worden zoals afstudeerfeesten en bruiloften. Hij vraagt om een lening om nieuwe tafels en stoelen te kopen. Dit zal hem helpen om goede service te verlenen aan zijn klanten. Hij hoopt zijn bedrijf uit te kunnen breiden naar naastgelegen wijken, en hij hoopt het aantal klanten van zijn bedrijfje te zien groeien.

Cristobal leende $1275 via  MiCredito en zal dit geld in ongeveer 1,5 jaar tijd in gelijke bedragen terugbetalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.