woensdag 15 mei 2013

Mijn 30e lening gaat naar Martin uit Bolivia

Deze maand kon ik na de terugbetalingen twee nieuwe leningen doen. Een uitzondering, maar wel leuk! Dus ik ging er eens goed voor zitten en koos nieuwe leners uit. De tweede lening van deze maand ging naar Martin uit Bolivia.


Martin is 19 jaar oud en heeft de basisschool afgerond. (Ja, dat bestaat nog in deze wereld, mensen, alleen maar basisschool). Martin is vrijgezel en droomt ervan om verder te studeren, maar zijn inkomen is niet toereikend. Martin werkt momenteel als motortaxi-chauffeur voor de Carrasco Tropische Chauffeurs Unie in de stad Ivirgarzama, maar hij verdient niet genoeg om geld te sparen zodat hij z'n opleiding voort kan zetten.

Met het geld van de lening zal hij een motor kopen en hoopt hij zijn inkomsten te verhogen, zodat hij zijn opleiding voort kan zetten en een succesvolle carriere als geschoolde kracht op kan gaan bouwen. Hij woont momenteel bij zijn grootvader die al oud is. Martin heeft veel financiele hulp nodig om zijn inkomen te verhogen en zijn dromen te kunnen bereiken. Op een dag hoopt hij monteur te kunnen worden en zo bij te kunnen dragen aan het welzijn van zijn familie.

Martin heeft een lening gekregen van $1500 via de MFI CIDRE die hij gedurende twee jaar zal terugbetalen in gelijke delen. De MFI vraagt een rente van 18% en maakt 0.7% winst per jaar (niet veel dus).

 Ik wil Martin wel steunen in zijn pogingen om meer winst te maken en om een verdere opleiding te kunnen betalen. Misschien wordt Martin ooit wel de vrolijkste monteur van heel Bolivia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.