maandag 24 februari 2014

Mijn 36e lening ging naar de Rosas Blancas group

In september kon ik weer een nieuwe lening doen van het terugbetaalde geld. Ik koos deze keer voor een groepslening, namelijk aan de Rosas Blancas Group (oftewel "de Witte Rozen") uit Bolivia.


 De MFI die deze lening beheert werkt veel met groepen. De groep "Rosas Blancas" is bezig met haar tweede leningencyclus. De groep heeft acht leden, en Elizabeth is de secretaris van deze groep. De leden ondernemen verschillende dingen: het verkopen van hotdogs en friet, een bandenwinkel beheren, voedsel voorbereiden, meubels of cosmetica verkopen.

Elizabeth ging acht maanden geleden deelnemen aan Fundacion Pro Mujer, op aanraden van haar moeder. Elizabeth verkoopt autobanden, een onderneming die ze een paar jaar geleden begonnen is met een klein kapitaaltje en met hulp van haar vader. Ze zal de lening gebruiken om banden te kopen van distributeurs in een grotere stad (El Alto), om deze dan weer in haar winkeltje te verkopen. 


 Dit winkeltje zorgt ervoor dat ze genoeg geld verdient, terwijl ze studeert. Het beste aan Pro Mujer vindt ze dat Pro Mujer ook basale medische zorg biedt aan de leden.

De achtkoppige groep kreeg een lening van $3450 en zal deze in zeven maanden tijd terugbetalen. Ik hoop dat ze allemaal kunnen profiteren van deze lening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.